Pàgines

dimecres, 10 d’octubre del 2012

UN INDRET SINGULAR A ROQUETES

L'Observatori de l'Ebre és un centre d'investigació fundat a Roquetes l'any 1904 per la Companyia de Jesús, amb l'objectiu d'estudiar les relacions entre el Sol i la Terra. Inicialment, al centre s'hi van ubicar quatre seccions: la meteorològica, la magnètica, la sísmica i la d'estudis del Sol. Més tard s'hi afegiria una nova secció: la ionosfèrica.
Durant el segle XX el centre va dur a terme una gran tasca observadora i divulgadora, tant a nivell nacional com internacional. A tall d'exemple, destaquen la publicació de la primera revista de divulgació científica en castellà, Ibérica; la vinculació de l'Observatori amb el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC); la col.laboració amb la NASA o la construcció d'una estació magnètica a l'Antàrtida l'any 1995.
Recent inaugurat el segle XXI, l'Observatori ha incrementat la recerca sense disminuir la tasca observadora, encetant-se una nova línia de recerca basada en l'estudi de les conseqüències del canvi climàtic sobre els recursos hídrics de la conca de l'Ebre.

Les imatges següents formen part d'un fullet explicatiu sobre l'Observatori de l'Ebre a Roquetes, elaborat des de Mà de llapis!






















No us quedeu amb les ganes de fer una visita a l'Observatori, descobrireu que la ciència és molt més propera del que us penseu. I gaudireu d'un indret singular, arrelat a l'entorn des de fa més d'un segle.




An extraordinary institution, the Ebre Observatory

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina