Pàgines

dimarts, 9 d’abril del 2013

IBÉRICA: COSES DE L'EBRE







"El coneixement és un bé, no només pels homes de ciència, sinó també pels demés"
Aristòtil

L'Observatori de l'Ebre, tot i nàixer com una institució científica, ben aviat va remarcar la importància de desenvolupar una tasca paral.lela: la difusió de la ciència.
Fruit d'esta intenció divulgadora, naix el 1913 la revista Ibérica i a partir de 1914 es regularitza la seua publicació a Roquetes de manera setmanal fins el 1925. Llavors la revista es trasllada a Barcelona, on continuarà editant-se exceptuant els anys compresos entre 1936 i 1945 en que se supèn la seua publicació. La revista deixa de publicar-se definitivament l'any 2004.
Durant els anys de la seua existència, a la revista hi van col.laborar els propis Pares Jesuïtes de l'Observatori de l'Ebre i d'altres institucions, a més d'especialistes en diferents ciències de renom mundial.
Amb una finalitat divulgadora i pedagògica, els continguts abastaven un extens camp científic, tant teòric com pràctic, destacant a més les seues magnífiques il.lustracions.
La importància de la Ibérica recau també en ser la primera revista d'informació científica i tècnica en llengua castellana.
Enguany, amb motiu del centenari del naixement de la revista, l'Observatori de l'Ebre organitza una més que interessant exposició amb el nom IBÉRICA: Ciència, enginys i divulgació.
Davant d'esta exposició tan sols ens queda gaudir de l'optimisme científic que transmet, al igual que ho van fer tots aquells que van tenir la sort de rebre setmanalment a les seues mans un exemplar de la Ibérica.
Esperem que la visita a l'exposició ens ajude a fer una mica nostre el patrimoni que l'Observatori ens mostra ara amb el llegat de la Ibérica.





Tríptic amb els actes previstos amb motiu del centenari



Exposure to the Ebre Observatory as part of the centenary of the journal Ibérica


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina