Pàgines

divendres, 21 de juny del 2013

PER DIBUIXAR CAL OBSERVAR

"Per dibuixar cal observar, si observes coneixes, si coneixes estimes, si estimes protegeixes"
Jordi Sabater i Pi







És sorprenent com el pensament expressat pels homes i dones de ciència al llarg de la història ens serveix per posar en ordre les nostres idees, i com ho pot arribar a fer d'una manera tan clara i precisa. Probablement mai ens adonarem de la quantitat de coses que els hi devem a tots ells. Com tampoc ens adonarem del mal tan gran que és treure a la gent l'accés a les eines per desenvolupar el seu pensament i entendre la seua pròpia experiència. Què seria de nosaltres si no poguéssim escoltar les paraules de tots aquests autors? I és que aquesta cita del gran primatòleg català resumeix a la perfecció la intenció de la  present exposició.
La natura dibuixada recull una selecció d'il.lustracions realitzades per acompanyar textos divulgatius al voltant de la ciència, tant per a publicacions infantils i de caire escolar, com per al gran públic i institucions científiques. També hi he afegit un recull d'il.lustracions personals que crec que reflecteixen, en part, la fascinació que sempre m'ha despertat el món de la natura, com a tants d'altres.
Com que tota l'obra exposada fou pensada i realitzada per a il.lustrar diferents textos, he complementat els dibuixos amb una tria d'escrits, reflexions, pensaments i poemes perquè us acompanyin durant el passeig que us proposo.
M'agradaria aprofitar aquest escrit per donar les gràcies a la majoria de gent que he conegut realitzant aquests treballs, aquestes persones són en bona part la raó per la qual m'he sentit tan bé fent aquests dibuixos.
Sempre he cregut que l'obra d'algú forma part d'un procés que comença abans que ell i que és bo recorda-ho. Com a mostra només un apunt. Quan jo era petit, mon pare em duia cada setmana a veure l'aparador d'una farmàcia de la nostra ciutat, a Sabadell. Allà exposava unes làmines de botànica el seu farmacèutic, l'Agustí Masvidal. Eren plantes que creixien als carrers de Sabadell i al seu rodal. Sempre les acompanyava amb la localització exacta d'on les havia trobat, carrers inclosos. El fet de buscar aquelles plantes pels carrers que enfilava de petit per anar a l'escola, em va ajudar a mirar el món d'una altra manera, sens dubte.



Exhibition in Hort de Cruells, Roquetes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina