Pàgines

divendres, 28 d’abril del 2017

DIBUIXANT PER ROQUETES




En la cinquena edició del Taller de Dibuix de Roquetes treballem aspectes del patrimoni de la ciutat, centrant-nos en les cases d'estiueig que la burgesia tortosina es fa fer construir a la ciutat de Roquetes.
La primera sessió del Taller de dibuix de Roquetes ha servit per fer la presentació general dels continguts i per organitzar els grups.
La protagonista de la sessió va ser la Casa Pinyol o Hort de Traval:

"Fou propietat de la Comtessa de Traval (la tradició li atribueix relacions amb el General Palafox, a mitjans del segle XIX), existint una petita capella al costat dret de l'edifici, utilitzat únicament com a lloc de descans i esbarjo. Després, l'edifici va ser adquirit per la vídua i les filles del General Pinyol de Tortosa (principis del segle XX). Posteriorment va passar a ser propietat de la neboda de les filles del general que la va posar en lloguer" 

El grup dels més petits va treballar la Casa Pinyol sobre fotos de la casa i els seus detalls, omplint els seus dibuixos de gats.
El grup d'adolescents va fixar-se en les finestres de la seua façana, decorant-les amb els personatges més variats sorgits de la seua imaginació.
I finalment, els més grans, van treballar el pas del temps sobre la casa, unificant una foto antiga amb una d'actual per ser conscients dels estralls que ha sofert la casa. També van investigar el concepte de la perspectiva i l'observació de detalls concrets de la façana.
L'ambient distés del taller va fer que el grup recuperés diverses anècdotes sobre la Casa Pinyol, però aquestes sucoses històries potser us les explicarem en un altre moment...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina