Aquesta planta és la reina de les plantes aromàtiques a la zona mediterrània, i de les més utilitzades, juntament amb la frígola, l'espigol i la sàlvia. Això sí, guanya en diversitat d'usos: medicinal, aromateràpia, perfumeria, cosmètica, alimentació (mel i condimentació), jardineria, homeopatia i repel.lent d'insectes entre d'altres. Qui no n'ha posat al rostit, n'ha fet infusions, alcohol per als cops, i inclús cremats!
Imagineu-vos una tarde de diumenge, freda i plujosa, o amb neu. Posats a fer, afegiu-hi també a la postal una ximeneia encesa, amb troncs cruixint engolits per un foc hipnotitzador. Si us esforceu, començareu a sentir una oloreta que cada cop és més intensa: ara de conyac, ara de llima, un lleu aroma a cafè i un toc de canyella... i el nostre rosmarinus. Crec que ja sento les primeres notes suaus d'una guitarra... Crec que aniré a collir unes branquetes de romer, fa anys que tinc un test a la terrassa, per si el fred apreta.
rosemary, a plant with a thousand uses
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Ens interessa el que penseu sobre això