Pàgines

dimecres, 14 de novembre del 2018

EXPOSICIÓ D'URBAN SKETCH A L'OBSERVATORI DE L'EBRE






Fa dos anys, en el marc de la Setmana de la Ciència, el grup d'Urban Sketch  del Museu de l'Ebre va fer una visita a l'Observatori de l'Ebre. Va ser la primera de moltes sessions de dibuix en aquest indret de Roquetes. Grups de nens de l'estudi de dibuix Mà de llapis, d'extraescolar de l'Escola Marcel·lí Domingo, adults, jubilats... una barreja heterogènia que ha englobat diferents nivells de dibuix, amb diversitat de materials i suports de vegades inversemblants.
A partir d'aquestes experiències va nàixer la idea d'aquesta exposició, que reivindica la necessitat del dibuix al natural com a eina que fomenta l'anàlisi de la realitat immediata. Cada una de les aportacions a l'exposició s'ha gestat després d'observar l'entorn en general i els detalls en particular i traduir-ho en imatges, treballant conceptes com la perspectiva, els punts de fuga... Bevent també de les mirades dels companys, de les anècdotes viscudes a l'indret i entenent el dibuix com a suport per a la difusió dels valors que tenim al costat de casa.
En definitiva, quan sortim al carrer a realitzar una sessió d'Urban Sketch estem fent un exercici de documentació, de preservació d'imatges que potser no es repetiran però quedaran com a memòria testimonial de l'indret.

Aquest activitat s'ha desenvolupat en els àmbits de l'activitat extraescolar de dibuix i enquadernació de l'AMPA de l'Escola Marcel·lí Domingo de Roquetes, del grup d'Urban Sketch dels Amics i Amigues de l'Ebre de Tortosa i dels alumnes de dibuix de l'Estudi Mà de llapis de Roquetes.

I ha comptat amb la col·laboració de l'Observatori de l'Ebre, i concretament de les bibliotecàries Maria Genescà Sitjes, Maria José Blanca Poy, i de Joan Josep Curto Subirats.

Un agraïment especial per als sketchers, dibuixants, alumnes i per al Joan Antoni Blanch.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina