Pàgines

dijous, 15 de novembre de 2012

JOSEP JOAQUIM LANDERER

Avui us fem una recomanació especial: la visita a l'exposició Josep Joaquim Landerer, científic divulgador il.lustrador. Forma part dels actes de la Setmana de la Ciència 2012 que organitza l'Observatori de l'Ebre amb l'objectiu d'apropar la ciència a la societat.


Us preguntareu qui és el J.J. Landerer (València 1841-Tortosa 1922). És difícil glossar la seua figura en poques línies, però per a que us en feu una idea molt general, dir-vos que tot i no tenir títols universitaris, la seua curiositat va fer que s'interessés per moltes branques de la ciència: òptica, agricultura, geofísica, arqueologia, meteorologia, astronomia... Aprofitava les seues grans habilitats com a dibuixant per fer els seus treballs molt més entenedors.
A tall anecdòtic, va treballar en telefonia, establint juntament amb l'Innocent Paulí, la comunicació més gran coberta fins aquell moment: Tortosa-Tarragona.
Al morir va anomenar hereu de ple domini a l'Observatori de l'Ebre, que amb aquest llegat va construir el Pavelló Landerer, seu de la biblioteca. Ara, al complir-se 90 anys de la seua mort i com un tribut a la seua dedicació a la ciència, aquesta biblioteca acull una exposició totalment dedicada a la seua figura.

Mà de llapis! ha col.laborat en el disseny del cartell de l'exposició i en la selecció dels dibuixos exposats.
J.J. Landerer, scientific illustrator and comunicator


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina