Pàgines

dimecres, 25 de maig de 2016

ANÒNIMSAnònims, alhora que presenta un recull d'imatges de persones a la dècada de 1940, vol posar en valor un tipus de fotografia funcional, poc elaborada i coneguda com a fotografia del minut, feta a l'exterior, que copsa molt bé l'espontaneïtat dels retratats. Les cares, volgudament d'anònims, ens traspuen sentiments sense emmascarar: tant de contrarietat, tristor, submissió i timidesa, com d'il.lusió, coratge o determinació en tots els àmbits socials  d'una població rural a la postguerra.
L'autor d'aquestes fotografies és Joan Sorlí Castell, originari d'Ulldecona. Va iniciar-se en el món de la fotografia com afeccionat, formant-se en una casa de fotografia a Barcelona. En tornar a Ulldecona, va obrir el primer estudi de fotografia en aquella població. La seua aposta no va durar molt i va marxar cap a Anglaterra, on passà la resta de la seua vida dedicat al seu ofici. 
Els comissaris de l'exposició Anònims són Albert Curto i Laura Tienda, i la podeu visitar a l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre.


Anònims, exhibition of photographs from the 1940s

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina