Pàgines

divendres, 26 de juny del 2020

LLARGA VIDA AL JAZZ!




Aquestes són les dues propostes que vam enviar al concurs pel cartell de la Mostra de Jazz de Tortosa d'enguany. En elles hem volgut continuar amb el camí pres darrerament a l'estudi, explorant les possibilitats de la línia clara en el dibuix que vam encetar amb el còmic per la revista Paper de Ceba nº5 i per les il·lustracions del llibre El seu primer mòbil de Gerard Vilanova. 
En la proposta del trompetista hem jugat amb la transformació de la representació gràfica d'un bernat pescaire i la sincretització geomètrica cada vegada més depurada de la seua imatge. El jazz té moments de tot i perdre's en les depuracions i variacions de temes coneguts ens ha servit per dibuixar les diferents versions de l'ocell. Naturalment, la visió del Pont del Mil·lenari és un homenatge a tota la feina d'estudi i divulgació al voltant de la forma i de la geometria que realitza Joan Antoni Blanc al Museu de l'Ebre. Va per tu, mestre!
La segona proposta és una aposta pel moviment i l'alegria de viure on el protagonisme recau en una parella ballant swing. En aquest cas el protagonisme és pels espectadors i l'efecte que provoca en  ells el jazz. Seguint explorant els recursos del còmic hem envoltat la parella amb les onomatopeies d'un tema molt conegut pel swing, segur que si el coneixeu ja l'haureu reconegut, no pot sonar d'altra manera!
Aquests dibuixos els hem fet durant el confinament, així que d'alguna manera, el jazz ha acabat formant part de la banda sonora d'aquests dies. I en el fons, una bona companyia. Segur que ens veiem en algun dels concerts de la mostra d'enguany.
Llarga vida al jazz!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessa el que penseu sobre això

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...afegir un element de pàgina